Meer over de wijk

Zie voor nog meer informatie over de wijk WWW.HARTVOORRUIMTE.NL

en het leuke promotiefilmpje gemaakt door echte Groenoorders:

http://www.youtube.com/watch?v=KUsJD5HhSZM

 

Een groene wijk voor kinderen

Groenoord is een wijk die helemaal is gericht op kinderen. Er zijn tal van leuke kinderopvangcentra  en basisscholen. Ook het Stedelijk Gymnasium Schiedam ligt in Groenoord-Zuid.
In het grote Beatrixpark is een gezellige kinderboerderij die jaarlijks wel zon 60.000 bezoekers trekt. Naast de kinderboerderij vindt u ook een gezellig restaurant aan de vijver die o.a. pannenkoeken serveert.  Speeltuin Fort Drakensteijn is ook geschikt voor gehandicapte kinderen en rolstoelen.
In het Oreliopark kunnen kinderen naar hartenlust ravotten en klimmen in leuke speeltoestellen. Door het hoge hek om het Cruyffvoetbalveldje  zijn jongeren niemand tot last zijn met hun bal.
Wie de fiets pakt, kan via het eeuwenoude poldergebied Midden Delfland binnen een half uur in Delft op een terras zitten.

Winkelen

Er liggen twee gezellige buurtwinkelcentra in Groenoord voor de dagelijkse boodschappen: De Kethel en de gloednieuwe Contrabas. Het grote winkelcentrum Hof van Spaland, waar u een heel breed scala van winkels vindt, ligt aan de rand van Groenoord naast het Bachplein . Daar kunt u trouwens gratis parkeren!

Relaxen en Sporten

Verspreid over de wijk liggen diverse sportfaciliteiten. Het Wellness Centrum van Schiedam ligt in Groenoord met het beste saunacomplex van Nederland, Thermen Holiday. Onafhankelijk van de sauna kun je daar ook genieten van ontspannende massages of een schoonheidsbehandeling. Het naastgelegen  Sport- en Recreatiebad Groenoord heeft verschillende zwembaden en een klein buitenbad met zonneweide. In Fitnesscentrum Health City kun je individueel of in een groep aan sport doen. Chandra is een gezellige en goed gefaciliteerd Bowlingcentrum waar groepen zich altijd goed vermaken. Middenin Groenoord ligt een wat kleinere en knussere sauna: Sauna Groenoord. Op fietsafstand ligt Sporthal Margriet, waar grotere regionale of landelijke sportevenementen worden gehouden, en het Hargapark waar tal van voetbal-, cricket- en hockeyverenigingen hun eigen velden hebben.

Bereikbaarheid

Groenoord  is uitstekend bereikbaar met auto en openbaar vervoer.  Vanaf de rijksweg A20 rijdt u via de afslag Schiedam-Noord direct Groenoord in en uit. Tramplus rijdt van Rotterdam-Zuid tot aan Vlaardingen- Holy via Rotterdam- Centrum en Groenoord. Daarmee zit u binnen 15 minuten in hartje Rotterdam. De tram passeert ook NS-stations Schiedam-Nieuwland en Schiedam-Centrum. Vliegveld Zestienhoven ligt op maar 15 minuten rijden vanaf Groenoord.

Zorg om de hoek

Om het onlangs geopende Vlietland Ziekenhuis te bereiken, hoeven Groenoorders slechts de rijksweg onderdoor te lopen of fietsen. Dit regionale ziekenhuis beschikt over een goede medische staf en over de allerlaatste medische snufjes. Voor uw dagelijkse medische hulp vindt u op diverse plekken in de wijk huisartsen, tandartsen, apotheken, fysiotherapeuten, et cetera.

Ontdek schiedam

Schiedam is een dynamische stad met veel gezichten, waar van alles te ontdekken valt. De stad staat bekend om haar mooie historische centrum aan de oude havens, jenever, grootste molens ter wereld, kunstenaars en culinaire mogelijkheden. Schiedam is een gewilde woonplek met een groeiende werkgelegenheid. Schiedam combineert de mogelijkheden van 'stads' wonen met de sfeer van een kleinere plaats. Cultuur, water en natuur gaan hand in hand. Ook in en om de Schiedamse wijk Groenoord vindt u deze combinatie van stad en land terug.